Продуктов каталог

 

В ЦЕНТЪРА НА НЕЩАТА СТОИ ЧОВЕКЪТ

Колкото по-голямо е физическото ограничение, толкова по-важни са и най-малките стъпки, които означават движение. С обединението на две силни марки ние имаме предимството да подхождаме индивидуално към различните изисквания на хората с увреждания. Като група ние използваме обединението от опит и способности, за да създадем и развием нови потенциали и възможности. Идеите и иновациите се влагат в продукти, които могат да се предлагат конкурентно на най-високо ниво. Нашият международен пазар има бъдеще – заедно сме подготвени по-добре.

НАШАТА МИСИЯ

Основен принцип и най-висока цел за нас винаги са поддържането и възстановяването на
безпрепятствената интеграция на хората с увреждания в обществото.

ИСТОРИЯ

Не започвай с големи намерения, а с малки стъпки.
С това мото през 1936 г. основателят на фирмата е започнал да изгражда предприятие със световно значение. Вече седемдесет години МЕЙРА конструира и произвежда инвалидни колички. През 1995 г. в предприемаческата група, чрез Ортопедия се интегрира втора, силна и известна в цяла Европа марка. През 2006 г. двете марки се обединиха и от този момент заедно снабдяват, както европейския, така и световния пазар с нови, ориентирани към нуждите продукти.

НАШАТА ОТГОВОРНОСТ

Ние изпитваме отговорност към хората, на чието доверие се радваме от години. Тази отговорност се предава от поколение на поколение. Затова ние разработваме инвалидни колички и рехабилитационни средства с най-високо качество и практичност. Нашите продукти помагат и мотивират хората с увреждания и болните хора в ежедневието, при спорт, за рехабилитация и обслужване.

КАЧЕСТВО

За да можем постоянно да подобряваме надеждността и качеството МЕЙРА-ОРТОПЕДИЯ
инвестира в изследване и разработки значителна част от своите обороти. В конструкторските бюра, електронната лаборатория и в създаването на мостри работят над 30 елитни специалисти.
Инвалидните колички на МЕЙРА-ОРТОПЕДИЯ се конструират с помощта на най-модерни
CAD-съоръжения. Това позволява изпитание на конструкцията още в стадия на изработване на чертежите. Електронната лаборатория е в състояние да разработва и тества и комплексни микроконтролери

МЕЙРА – ОРТОПЕДИЯ ФИРМЕНА ГРУПА за управление на електрическите инвалидни колички. Компютърно управляемият контролен пункт позволява самостоятелно проследяване на циклите на движение на инвалидните колички при продължително ползване, провеждането на тестове, на които трябва да се подлага всяка новоконструирана електрическа инвалидна количка. Въпреки всеобхватната контролна техника практичността на инвалидните колички може да се провери само с практически опити. За тази цел МЕЙРА разполага с терен за тестове с различни отсечки и наклони. Освен това се извършват няколкодневни пробни тестове с хора с увреждания, при които се установява ефектът на новите инвалидни колички при практическо ползване.

МЕЙРА-ОРТОПЕДИЯ работи със система за управление на качеството, която съответства на DIN EN ISO 9001 и ISO 13485, при което конструкцията и процесите на организация се дефинират в специален “Наръчник за УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО”.

ИНОВАЦИЯ

При новите разработки ние сме постоянно в пряк диалог с лекари, терапевти, специалисти и хора с увреждания. Съвместните изследователски проекти с Висши учебни заведения и институти допринасят за получаване и внедряване на нови знания в разработките: от поведението при движение на инвалидните колички до комфорта на седене и комплексното управление.

МЕЙРА-ОРТОПЕДИЯ знае, че инвалидните колички и рехабилитационните средства са продукти, които трябва да се обясняват добре. Затова при нас всяка седмица се провеждат обучения, при които консултантите-рехабилитатори, терапевтите и сътрудниците от рехабилитационните центрове се информират за използването и поддръжката на нашите
продукти.